MIKÄ SE ON?

VUODEN TAIDETEKO 2015

taideteko450.jpg

Haihatus vastaanotti 9.9.2015 Helsingin Messukeskuksessa Galleristit ry:n ja ArtHelsinki nykytaidemessujen myöntämän Vuoden taideteko palkinnon. Valintaraadissa olivat Pessi Rautio, päätoimittaja, Taide-lehti, Hannele Nyman, Helsingin taiteilijseura, Clarice Finell, galleristi, Galleria Johan S. ja raadin perustelut olivat:

Joutsassa toimiva Taidelaitos Haihatus on sinnikkäästi jo viidentoista vuoden ajan tuottanut alueellaan kansallisesti huomattavia kuvataidenäyttelyitä ja tuonut esiin tunnettuja ja tuntemattomia tekijöitä. Juuri uudistetussa kesänäyttelyssä onkin vireä ote.

Haihatus on helposti lähestyttävä ja sympaattinen, ja sen vetäjät ovat aidosti läsnä laitoksen arjessa. Laitos toimii ruohonjuuritasolla ja edistää ja vakiinnuttaa erityisesti nuorten taidetoimintaa maaseutukunnissa. Haihatus ylläpitää mm. taideohjaajapankkia, joka välittää tietoa taidetyötä tekevien ja sitä tarjoavien välillä. Toiminta on monipuolista ja kaikki tehdään huolella ja ammattimaisesti.

kuvassa Haihatusta palkinnonjakotilaisuudessa edustaneet
Tiia Matikainen, Pauliina Turakka Purhonen, Raimo Auvinen, Merja Metsänen, Kalle Turakka Purhonen, Taisto Purhonen ja Helka Mälkiä
kuvaaja Veera López-Lehto.

TAIDELAITOS

Taiteilijavetoinen Taidelaitos Haihatus tuottaa taidetta ja järjestää kulttuuritapahtumia Joutsassa, Keski-Suomessa.

Taidelaitos toimii Koiravuoren tilalla, Joutsan kunnan entisen kurjainhoitolaitoksen 2,5 hehtaarin tontilla ja 2000m2 sisätiloissa, kolmessa talossa, jotka ovat kulttuurikäyttöön siirryttyään saaneet nimekseen Haihatus, Utopia ja Fantasia.

UTOPIA

Haihatuksen pääkonttori, asuintilat, taiteilijaresidenssit, työskentely-, harjoittelu-, esiintymis- ja oleskelutilat.

HAIHATUS

Nykytaiteen kesänäyttelyt ja taidenäyttelyitä ympäri vuoden.

FANTASIA

Tapahtumia ympäri vuoden, Outopäivät art events

Helsinki 200 km
Lahti 100 km
Jyväskylä 70 km


LINJA-AUTO AIKATAULUT

KARTTA

haihatuskartta.gif

utopiasyksy600.jpg

haihatushouse450.jpgfantasia350.jpg
Site Meter