TAITEILIJARESIDENSSIT
kaikkien alojen taiteilijoille ja taiteen opiskelijoille

Kaikkien alojen taiteilijoille ja taiteen opiskelijoille.

in english: www.en.haihatus.fi

residenssin hakulomake

HINNAT

HUOMIO HUOMIO!
Juuri nyt Haihatus tarjoaa Suomessa asuville kaikkien alojen taiteilijoille ja taideopiskelijoille 1-6 kk residenssejä alennettuun hintaan talven 2017-2018 ajalle. Alennettu residenssimaksu on 1.11.2017 - 30.4.2018 yhdelle hengelle on 500 €/kk ja kahdelle samassa huoneessa 750/kk.

Muullon residenssimaksu on 650/kuukausi/ henkilö ja 975/tuplahuone/2 henkilöä.

Residenssiä varattessa maksetaan varausmaksuna 100 €/ yhden hengen huone tai 150 €/ tuplahuone ja loppusumma residenssijaksoa edeltävän kuukauden alussa. Haihatus käsittelee hakemukset lähes päivittäin joten vastauksen saa nopeasti.

Maksuun sisältyy majoitushuone (17-23m2) ja oikeus työskentelytilan (10-50m2) tai esittävän taiteen harjoittelutilan (60m2) ja yleisten tilojen käyttöön, Matka- ja elinkustannukset taiteilija maksaa itse.

Residenssitaiteilijoiden vieraiden lyhytaikainen majoittuminen 20€/yö/yksityishuoneessa tai 10€/yö/ patjamajoitus residenssitaiteilijan huoneessa.
Haihatus tarjoaa silloin tällöin myös maksuttomia residenssejä suomalaisille taiteilijoille, taidekulttuurin toimijoille ja alan opiskelijille muutaman tunnin päivittäistä työtä vastaan. Työ räätälöidään monista taidelaitoksen ylläpidon tehtävistä sopivaksi tekijälleen.


TILAT JA VÄLINEET

Residenssin majoitushuoneet (6kpl 17 - 23m2) sijaitsevat residenssitalo Utopian yläkerrassa ja niissä on jokaisessa oma pienoiskeittiö. WC- ja suihkutilat ovat yhteisissä tiloissa. Käytettävissä on yhteisiä työskentely- ja harjoitustiloja (10- 60m2), yhteinen keittiö, oleskelutilaa, sauna, pyykkitupa, näyttelytalo Haihatus, tapahtumatalo Fantasia ja suuri piha-alue.

Työtiloissa on monenlaisia kuvataiteen välineitä ja materiaalia yhteiseen käyttöön. Kellariverstaan työkalut ovat kaikkien käytettävissä. Esittävän taiteen harjoitustila Fantasia-talossa varataan kerrallaan yhdelle taiteilijalle tai ryhmälle /kuukausi ja se on käytettävissä ympäri vuorokauden. Fantasiassa on tanssimatot. Lisäksi on käytettävissä on langaton internet, tulostin, kaksi projektoria, mediaplayereitä, näyttöjä, kaksi kitaraa, urkuharmoni, PA-laitteet, mikrofoni, ym.

Allergisten on hyvä huomioida että Haihatuksessa asuu kolme kissaa.

TOIMINTAPERIAATTEET

Haihatuksen toiminta ja ohjelma on vapaata ja taiteilijalähtöistä. Taiteilijoilla on mahdollisuus residenssijaksonsa aikana järjestää tapahtumia ja esityksiä oman taiteensa esille tuomiseksi ja osallistua vuosittain järjestettävään residenssitaiteilijoiden ryhmänäyttelyyn. Omaan työskentelyyn keskittyminen on myös mahdollista.

Residenssi on kansainvälinen ja tietoa myös englannikielisellä kotisivulla www.en.haihatus.fi

SIJAINTI JA AJANVIETEMAHDOLLISUUDET

Haihatus sijaitsee Joutsan kirkonkylässä, Keski-Suomessa nelostien varrella Heinolan ja Jyväskylän puolessa välissä. Joutsa on pieni maalaiskylä, jonka palvelut ovat Haihatuksesta 1,5km polkupyörä- tai potkukelkkamatkan päässä. Joutsassa on kauppoja, ravintoloita, elokuvateatteri, lenkkipolkuja, pitkospuupolku, Leivonmäen kansallispuisto, päivittäin avoinna oleva maksuton kuntosali ja hyvä kirjasto.

Taidelaitoksen polkupyörät, potkukelkat, sukset ja luistimet ovat vapaasti käytettävissä. Henkilöauton käytöstä voidaan sopia.


Yhteydenotot

Taidelaitos Haihatus
residency@haihatus.fi