AJANKOHTAISET NÄYTTELYT


SALLA MYLLYLÄ Yo-cha


K
ESÄNÄYTTELY HAIHATUS 2017

SISÄÄN-ULOS

Haihatuksen 18.:s kesänäyttely Joutsassa 18.6. - 25.8.2017 käsittelee maisemaa ja ympäristöä. Entiseen tapaan näyttely on Haihatuksessa sisällä ja ulkona; talossa, vintillä, puutarhassa, pellolla ja ulkorakennuksissa ja näyttely on avoinna päivittäin klo 11 - 18. Yhteensä 30 taiteilijaa on valittu mukaan.

Kuraattorit, kuvataiteilijat Tiia Matikainen, Pasi Mälkiä, Pauliina Turakka Purhonen ja Kalle Turakka Purhonen kokosivat näyttelyn nimellä Sisään-Ulos. Ryhmä kiteytti näyttelyn ajatuksen näin:

Olemme ja kuljemme ympäristömme seassa. Tarkastelemme kerrallaan vain muutamia asioita, mitä tai ketä nyt sattuu aisteihin ja ajatuksiin osumaan. Etäisyyttä ottamalla voimme hahmottaa maiseman. Katseltavana laajakankaana tai pienempänä neliönä seinällä. Ikkunana, josta katsoa uteliaana ulos. Tai peilinä josta katsoa uteliaana sisään.

Kesänäyttelyn taiteilijoiksi olemme saaneet laajan kattauksen taiteilijoita, joiden työtä ja taidetta yhdistävät teemat ympäristöstä, maisemasta
ja ihmisen suhde niihin. Haihatus on paikkana erityisen sopiva tämän näyttelyn järjestämiseen, koska täällä maisema sekä ympäristö ovat elimellinen osa Haihatuksen henkeä.


Sisään - Ulos näyttelyn 30 taiteilijaa:
Niran Baibulat, Ulu Braun, Teuri Haarla, Johanna Juvonen & Biagio Rosa, Mikko Kallio, Jouna Karsi, Katri Kempas, Mauri Korhonen, Tiia Matikainen, Salla Myllylä, Pasi Mälkiä, Pia Männikkö, Kari Niskanen, Pilvi Ojala, Henrik Olsson, Paavo paunu, Benjamin Phillips Nozdrachev, Pirkko Rantatorikka, Simo Rouhiainen, Jaakko Ruuska & Ilmari Säävälä, Tuuli Saarekas, Jonna salonen, Minnamari Toukola, Kalle Turakka Purhonen, Pauliina Turakka Purhonen, Milja Viita, Samsa Virkajärvi, Viggo Wallensköld


NÄYTTELYLUETTELO PDF

RUMMUTA ITTE!

RYTMIRINKI ESITTÄÄ:

KEIJO PUUMALAISEN LYÖMÄSOITIN-NÄYTTELY HAIHATUKSEN FANTASIASSSA

Keravalainen yhteisörummutus-kollektiivi Rytmirinki on tunnettu monista yhteisprojekteista niin taidemuseoiden kuin yksittäisten taiteilijoiden kanssa. Tänä kesänä Rytmirinki suuntaa rummut ja soittimet Taidelaitos Haihatukseen, Joutsaan.

Niin kuin yleensäkin, rumpaleilla kerääntyy nurkkiin ja kaappeihin paljon erilaisia soitettavia ja rummutettavia esineitä. Näin on käynyt myös keravalaiselle lyömäsoittajalle Keijo Puumalaiselle. ”Suuri osa rumpaleista on keräilijäsieluja”, pohdiskelee Keijo. Hän on ostellut erilaisia soittimia usean vuosikymmenen aikana eri maista, niin kaupoista kuin kirpputoreiltakin. Suurimmaksi osaksi näitä soittimia on käytetty sekä konserteissa että muissakin esiintymisissä, joissa on tarvittu eksoottisia ääniä ja rytmisoittimia. Kevätsiivous on yleensä tarpeellista, ja niinpä nämä Keijon soittimet on etsitty kaappien nurkista ja pölyt on nyt pyyhitty pois.

Haihatuksen Fantasia-talossa on esillä neljä erilaista lyömäsoitinryhmää, jotka on jaoteltu maanosien, eri maiden ja soittimien valmistusmateriaalin mukaan. Jokaisesta ryhmästä löytyy tyypillisiä äänikuvia nimenomaan tietyn maailmankolkan musiikkiperinteistä. Keijo on myös piirtänyt seinille 4 erilaista nuottitaulua, yhden kullekin soitinryhmälle. Jokaiseen rytmiin tarvitaan 3 – 5 soittajaa, jotta kyseisen maan, maanosan tai soittimiston äänimaisema pääsisi täysipainoisesti esille. Tämä pieni soitinnäyttely toimii siis myös rytmirinkinä erilaisten etnisten musiikkikulttuurien saloihin!

Rummuta Itte! -näyttely avautuI Taidelaitos Haihatuksessa 11.6.2016 klo 16.00 yhtäaikaisesti Haihatuksen kesänäyttelyn kanssa ja on avoinna kesänäyttelyn aukioloaikoina, sisäänpääsy yhteisellä aluemaksulla 12/10/3€.

Keijo Puumalainen, 050 3659554, rumpali.puumalainen@saunalahti.fi